ZinCo Danmark til forsiden

Grønne tage og solenergi er ren synergi

Et fladt tag er et af de bedste steder at placere et solcelleanlæg, forudsat at solcellerne kan justeres i den rigtige vinkel og retning. Det er en misforståelse, at man skal vælge mellem et grønt tag og et solcelleanlæg. Tværtimod! Med det rigtige system kan der opnås en betydelig synergieffekt ved at kombinere de to løsninger. 

 solarbase

Med Solar Base har ZinCo indbygget solenergi i grønne tage og skabt synergi, både når det drejer sig om at generere strøm (fotovoltaisk), og når det gælder produktion af varme og varmt vand (solvarme).

Højden på Solar Base Frames giver en passende afstand mellem substratlaget og solcellerne, så planter underneden kan passes og samtidig får tilstrækkelig sollys og regnvand.

Ballast

solar2

En vigtig synergieffekt viser sig i selve byggefasen. ZinCo’s solcelleanlæg har et beskyttelseslag og et drænlag: Solar Base Panels og Solar Base Frames. Panelerne dækkes med den foreskrevne mængde vækstmedium, og hvorefter man planter den ønskede vegetation. Vækstmediet og planterne tilsammen skaber den ballast, som solcellesystemet skal bruge for at modstå vindbelastningen.

 

Takket være dette ballastprincip er det ikke nødvendigt at gennembore tagmembranen, hvilket ellers sker, når man skal fastgøre et almindeligt solcelleanlæg.

Fotovoltaiske moduler med større ydelse

solar3

De fotovoltaiske modulers ydelse afhænger af modulernes temperatur og af den omgivende lufttemperatur. Tommelfingerreglen er, at "Jo varmere, modulet er, jo mindre er ydelsen". Faktisk opvarmes modulerne temmelig kraftigt af solens stråler. Dette kan forebygges med en varm tagflade som eksempelvis en blottet vandtætningsmembran eller et grusbelagt tag.

 

Solcellerne får en højere ydelse på et grønt tag pga. den kølende effekt, som fordampningen fra planterne skaber. Den omgivende luft bliver køligere, og de fotovoltaiske celler får en højere ydelse.

BundGrafik.png
Ændre cookie samtykke
Du er her: