ZinCo Danmark til forsiden

Intensive grønne tage med "Summer Plains"

Indtil nu har løsninger med lav vægt kun været mulige i forbindelse med store grønne tage. Med "Summer Plains" får man en systemopbygning, der kombinerer lav vægt og intensivitet. Der kan skabes smukke og præstigefyldte designs - også på tage med en lav lastbærende kapacitet.


Drænelementet Aquatec® AT 45 og Wicking Mat DV 40 udgør kernen i ”Summer Plains”-opbygningen. Grundprincippet er at distribuere og opbevare vand i elementcellerne, som derefter efter behov suges opad via "vægerne" i måtten til substratlaget. Vandet tilføres via særlige dryplinjer, og mængden styres ved hjælp af den specialudviklede elektroniske Irrigation Manager BM 4.


Vandforbruget er betydeligt lavere med denne type vanding sammenlignet med vanding ovenfra, da vandet er tilgængeligt direkte i rodområdet, og der sker en betydelig mindre fordampning. Med denne avancerede vandingsform kan substratdybden reduceres med op til 50 % sammenlignet med andre intensive opbygninger, hvilket giver en lavere systemvægt. Desuden kræver Aquatec® elementerne ikke udfyldning som visse andre opbygninger, hvilket bidrager til et mindre materialeforbrug, lavere installationsomkostninger og lavere vægt.

 

Som en grøn variant fås et rulletæppe af græs og urter, der er udviklet specielt til denne opbygning. Afhængig, hvor ofte beplantningen slås, kan den bruges som plæne, man kan færdes på, eller som en urteeng.

Systemets opbygning

Systemets opbygning Summer plains

6:

Beplantning

5:

System Substrate "Lawn"

4:

Wicking Mat DV 40

3.

Aquatec® AT 45 med Dripperline 100-L1

2: 

Filter Sheet PV

1:

 

Tagkonstruktion med rodbestandig vandtætning

Tekniske data*

Opbygningshøjde:
fra ca. 150 mm
Vægt, mættet:
fra ca. 165 kg/m2
Vandkapacitet:
fra ca. 65 l/m2
 
*Værdierne er typisk for Centraleuropa og varierer afhængig af bygning og sted.
BundGrafik.png
Du er her: